Piece chlebowe i do pizzy opalane drewnem cieszą się coraz większą popularnością tak wśród restauracji, jak i użytkowników domowych, dlatego oferta VITCAS została wzbogacona o nowe modele.
Smak pizzy czy chleba przygotowywanego według oryginalnej receptury jest nie do zastąpienia. Aby zachować ich walory należy zadbać również o właściwy piec do ich wypieku. Piece opalane drewnem gwarantują przygotowanie wypieków, które zachowają swoje walory zapachowe, odżywcze i zdrowotne.
VITCAS, producent materiałów izolacyjnych i ogniotrwałych, oferuje szeroki wybór pieców chlebowych i do pizzy opalanych drewnem, a także materiały do ich samodzielnej budowy.
Piece dostępne są w różnych wielkościach mieszczących od jednej nawet do sześciu pizz. Te mniejsze modele jak VITCAS Casa, w zależności od wersji mieszczą 1-2 lub 3-4 wypieki i doskonale sprawdzają się w domach. Alternatywą może być model VITCAS Pompeii mieszczący 3-4 pizze.
Nowościami w ofercie są modele VITCAS S i VITCAS L. Pierwszy mieści 2-3 pizze jednorazowo natomiast drugi aż 5-6.
Wszystkie polecane piece są produkowane ręcznie z wysokiej jakości materiałów żaroodpornych.
VITCAS oferuje również materiały, z których samodzielnie można zbudować piec, grill, czy wędzarnię. Wśród produktów dostępne są m.in. Cegła Szamotowa (dostępna w kilku wersjach kolorystycznych), dedykowany Cement do Pieca Chlebowego, Żaroodporna Zaprawa Wyrównawcza, Ceramiczny Klej Ogniotrwały, Mata z Włókna Ceramicznego i Siatka Zbrojeniowa. Na stronach internetowych VITCAS dostępne są poradniki i wskazówki dotyczące montażu pieców oraz zastosowania poszczególnych produktów.
Pełne specyfikacje wszystkich produktów Vitcas znajdują się na stronie www.vitcas.pl.
VITCAS oferuje obecnie najszerszy wybór materiałów żaroodpornych, ogniotrwałych, zduńskich i izolacji wysokotemperaturowych na polskim rynku. W naszym sklepie internetowym (www.sklep.vitcas.pl) wybierzesz produkty optymalne dla swoich projektów spośród ponad 300 artykułów!